Petra ter Weeme

Over mij

Het heeft even geduurd voordat ik in de gaten had dat het mijn taak is om licht te verspreiden op aarde. Dat is ook niet zo gek. Net als iedere lichtwerker moest ik eerst nog opgebouwd karma inlossen. Daarvoor was het nodig om mijn belemmerende overtuigingen te leren kennen zodat ik ze kon begrijpen en mijn pijn kon omzetten naar liefde. 

Vele jaren werd ik gedreven door het gevoel van ‘niet goed genoeg’. Hierdoor ben ik vooral heel hard gaan werken om mezelf te bewijzen. Door teveel van mezelf te geven in diverse managementfuncties raakte ik ongemerkt steeds verder weg van mezelf.  Doordat ik zo uit contact was met mezelf, met mijn zielsverlangen, heb ik mezelf 2 keer flink uitgeput. Dit heeft me een ernstige fysieke ziekte opgeleverd en later nog eens een burn-out. 

Ergens diep van binnen wist ik dat er een beter leven voor mij mogelijk was. Mijn Ziel heeft me nooit in de steek gelaten, ik kon haar fluistering echter niet horen omdat ik nog niet voldoende bewustzijn had ontwikkeld. Mijn bewustzijn werd nog beheerst door de luide stem van mijn Ego en door de oude, ongeziene, trauma’s die ik meedroeg. Juist die 2 grote crises in mijn leven hebben mij in contact gebracht met mijn oude wijsheid en innerlijke kracht. Ik werd gedwongen om te verstillen zodat ik de stem van mijn Ziel kon horen. 

Rond mijn 43e levensjaar (2007) veranderde er veel. Ik had inmiddels de weg naar de Reiki Master inwijding afgelegd en mocht Reiki cursussen gaan geven. Reiki heeft zonder meer mijn innerlijke licht aangezet, dit was het begin van een mooie verdere ontwikkeling. Ik ging begrijpen dat het leven me aanbood wat ik nodig had, en niet perse hetgeen ik graag wilde. 

Ik kwam erachter dat ik coachende kwaliteiten had en heb diverse coachopleidingen gevolgd. 

In 2009 kwam ik door omstandigheden gedreven in contact met familieopstellingen en wist dat ik daarmee aan het werk wilde. Ik ben verschillende opleidingen gaan volgen om me hierin te bekwamen en ben een NLP opleiding gaan doen om mijn eigen mechanismes beter te leren kennen en begrijpen. Sinds die tijd organiseer ik regelmatig opstellingsbijeenkomsten en workshops over dit onderwerp.

Omdat ik in die tijd een managementfunctie had op een opleidingsafdeling werd ik opleidingskundige. Dit heeft me enorm geholpen om het trainersvak te leren kennen en beheersen waardoor ik nu vol zelfvertrouwen trainingsprogramma’s kan ontwikkelen en deze op een ontspannen manier aan groepen kan geven. 

In 2016 besloot ik al mijn kennis en vaardigheden samen te voegen door de 2-jarige beroepsopleiding tot Holistisch therapeut te gaan doen. In die periode kon ik Turning Point als volwaardige onderneming in de wereld zetten en ben ik me steeds als therapeut blijven doorontwikkelen. Met name aan het doorgronden van de werking van het onderbewustzijn en de invloed daarvan op ons leven heb ik veel aandacht besteed. 

Inmiddels kan ik mij laten leiden door mijn Hogere Zelf en heb ik geleerd om te vertrouwen op wat het leven mij brengt. Ik heb geleerd om mezelf te accepteren en lief te hebben met alles erop en eraan. Uiteindelijk is er maar één ding dat telt: (zelf)liefde. Graag help ik jou met al mijn kennis en wijsheid om jouw weg naar (zelf)liefde te vinden.

"Waar de liefde kan stromen wordt alles verzacht".

Petra ter Weeme