TURNING POINT

Nieuwe jaartraining: HEAL jezelf

Het verhaal kun je niet meer veranderen, jouw reactie erop wel.

Ooit was je een hulpeloos wezentje, die maar 1 manier had om te reageren op onveiligheid. Je kon niet vechten of vluchten als je je niet veilig voelde, je kon alleen je adem inhouden en verkrampen om aan te kunnen wat er op je afkwam. Met je geest uit je lichaam gaan (dissociëren) om pijn en emoties niet te moeten voelen. Dat was toen een heel goed mechanisme, maar eenmaal volwassen keert dit mechanisme zich tegen je en kan allerlei lichamelijke en mentale klachten veroorzaken. Bijna alle beschadigende patronen en chronische aandoeningen zijn terug te leiden naar onveiligheid die is ervaren tussen de conceptie en het 5e levensjaar en worden veroorzaakt doordat je nog steeds in dezelfde staat van bevriezing leeft. Juist omdat dit in een periode speelt waarvan je je waarschijnlijk maar weinig herinnert is het moeilijk om de juiste therapie te vinden om verbetering te brengen. Toch bestaat alles wat je toen hebt ervaren nog steeds in het deel van jou wat onbewust, in een reflex, op elke situatie reageert.

Jij bent gegroeid tot de volwassene die je nu bent, uit het kleine kindje dat je ooit was. Alle informatie is nog steeds in jou aanwezig, je kunt er alleen op die moment nog niet met je bewustzijn bij. Om wat voor reden dan ook is er niet voldaan aan de behoeftes en verlangens van het kleine kind, en het gebrek aan deze vervulling is in jou meegegroeid. Dit gebrek is wat jij hebt leren kennen als normaal, je hebt geen andere referentie meegekregen. Veel van je reacties zijn waarschijnlijk niet eens van jou, maar van generatie op generatie overgedragen. Je hoeft het verhaal niet te kennen om je bewust te worden van je eigen reacties, die zijn in het hier en nu makkelijk op te roepen.

Wat je hebt aangeleerd, kun je ook weer afleren

Het bewust maken van informatie die tot nog toe in de diepte lag opgeslagen is wat we in deze training gaan doen. Aan welke verlangens en behoeftes van jou is in het verleden niet voldaan en wat merk je daar in je huidige leven van? Welke niet-helpende patronen heb je ontwikkeld doordat je niet geleerd hebt van jezelf te houden?

Vaak heb je wel kennis ontwikkeld over hoe je verleden eruit zag, gebaseerd op wat je je nog wèl kan herinneren. Echte bewustwording, en daarmee de weg naar healing, ligt echter op een dieper niveau, waar je met praten niet bij komt.

Tijdens deze training gaan we op zoek naar de diepere lagen in jou om de verbinding tussen jou en je beschadigde kind te herstellen. Je mag je gaan herinneren dat het beeld dat je door omstandigheden van jezelf hebt gevormd geen waarheid is, dat jij in het hier en nu in staat bent om jezelf te healen.

HEAL is de leidraad voor deze training. In 10 bijeenkomsten leer je:

  • Je onbewuste (en ongewenste) reacties Herkennen zodat je er direct verandering in kan brengen.
  • Erkennen dat je hier invloed op hebt door de tijd te nemen om het te doorvoelen.
  • Accepteren dat je in het verleden niet volledig gekregen hebt wat je nodig had, en dat dit je gemaakt heeft tot wie je nu bent. Jezelf accepteren met alles erop en eraan.
  • Loslaten van de pijn van het gebrek door te leren dat je gewoon kunt zijn met alles wat je hebt meegemaakt, waarmee je volledige verantwoordelijkheid neemt over je eigen bestaan. Ooit was je hulpeloos maar nu kun je weer regie over je eigen leven gaan nemen.

Heel worden

In je leven zijn er omstandigheden geweest waardoor je gescheiden bent geraakt van je kracht. Je voelt je eenzaam, onzeker, kan de liefdevolle stem van je intuïtie niet meer horen en bent altijd maar op zoek naar een beter bestaan.

Door middel van:

  • Theoretische uitleg
  • Visualisaties
  • Systemische oefeningen
  • Familieopstellingen
  • Stress release oefeningen (fysiek)
  • Mindfulness-oefeningen

 

Ontmoet je het beschadigde kind in jou, maak je er liefdevol contact mee, en leer je het gerust te stellen zodat je je in het hier en nu snel kalm en meer ontspannen kan gaan voelen. Waar trauma zit komt ruimte voor de leidende stem van je intuïtie. Hierdoor kun je in gevoel en gedrag worden zoals je bedoeld bent, krachtig, liefdevol en in harmonie met jezelf.

We komen 10 keer bij elkaar van 10.00 – 16.00u, een groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.

Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn worden er meerdere groepen gestart waardoor er, indien nodig en in overleg, naar een andere datum kan worden uitgeweken.

Op dit moment zijn de datums voor 1 groep bekend: 

14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december 2024
11 januari, 8 februari, 8 maart, 12 april, 17 mei en 21 juni 2025


Locatie: Kometensingel 211, 1033BE, Amsterdam


Je investering: €1399,- incl. BTW wanneer je in 1x betaalt.
Kies je voor een maandelijkse betaling dan is het bedrag €144,- p/m.


Voorafgaand aan de start van de training vul je een intakeformulier in. Hiermee creëer je voor jezelf overzicht in je eigen situatie en voor mij is het belangrijk om te weten wat ik kan verwachten en waar ik rekening mee moet houden.


Op deze training zijn voorwaarden van toepassing, deze stuur ik je bij gebleken interesse.


Wil je meer informatie over deze training of weten of dit wel iets voor jou is? Ik nodig je van harte uit om vrijblijvend contact met me op te nemen.


Liefs,
Petra.

Ja, ik meld me graag aan voor deze training

Vul onderstaand formulier vrijblijvend in en ik neem vervolgens contact met je op per email om je vragen te beantwoorden

Ik volg nu voor de 2e keer een jaartraining bij Petra en ben er telkens weer verbaasd over hoe snel de verbinding in de groep er is. Petra creëert een veilige omgeving waarin alles er mag zijn. De trainingen geven mij veel kracht en inspiratie.

"Ik kende Petra als Holistich therapeut en besloot daarom mee te doen aan de jaartraining.  Tijdens de jaartraining voel ik veel liefde en verbondenheid met de groep. In deze veilige omgeving kan ik volledig mezelf zijn en mijn eigen pad onderzoeken. Ik ga steeds met veel zin naar de training en aan het einde van de dag voel ik me erg relaxed."