Petra ter Weeme

Cursussen & workshops

Medicijnkracht-training

In 4 maandelijkse bijeenkomsten maak je kennis met het levenswiel (ook medicijnwiel genoemd) dat sjamanen gebruiken. Dit wiel vertegenwoordigt alle ritmes van het bestaan. Meer uitleg over dit wiel vind je onderstaand, bij de uitleg van de jaartraining. Deze cursus vormt een basis om kennis te maken met de krachten van de seizoenen. Tijdens deze training werk je aan een thema waarin je vastloopt in je leven, de blokkade. Dat we met een wiel werken zegt het al, met behulp van het wiel ga je de blokkade in beweging brengen. In principe zijn alle thema’s geschikt om mee te werken, enkele voorbeelden zijn:

 • onverwerkte rouw
 • gezondheid
 • familie
 • werk
 • relaties

Wat kun je verwachten?

 • Door te verstillen en te mediteren maak je op diep onbewust niveau contact met je thema.
 • Praktische oefeningen, opstellingen en rituelen brengen inzicht en beweging in je thema.
 • We werken met krachtdieren en je maakt een trancereis om je eigen totemdier te ontmoeten.
 • Je maakt een zielscollage en een medicijnbuideltje.
 • Je krijgt toegang tot een online community waarin interessante en relevante informatie wordt gedeeld.

Datums: 22 oktober, 19 november, 17 december 2021 en 14 januari 2022 van 9.30 – 15.30 uur. Bij voldoende interesse wordt er ook een zaterdaggroep gestart.

Investering in jezelf: 
€74,95 p/m. Wie het hele jaar ineens betaalt of lid is van de GRS krijgt korting en betaalt slechts €279,-
Heb je een kortingscode dan kun je die bij aanmelding toevoegen, hiermee krijg je nog eens €10,- korting extra

Op dit programma zijn de algemene voorwaarden van toepassing (zie ‘praktische informatie’)

 

Jaartraining

‘Vind je innerlijke kracht’

Ben je er klaar voor om magie in je leven te brengen en te ondervinden dat jij zelf overvloed kan manifesteren? Mooi, want dat is precies wat we gaan doen!

Bewustwording opent de weg naar innerlijke kracht. Deze kracht leidt naar geluk en overvloed.

Onlangs werd ik me ervan bewust dat ik de schepper van mijn eigen werkelijkheid ben en dat ik overvloed naar me toe kan trekken. Pure magie! Deze bewustwording gun ik jou ook en daarom heb ik een programma samengesteld waarin ik jou de weg wijs naar je eigen innerlijke kracht.

In 12 maandelijkse bijeenkomsten (4 hele en 8 halve dagen) deel ik mijn kennis en wijsheid met jou en de andere leden van de groep. Ik doe dit met behulp van het levenswiel dat sjamanen gebruiken, omdat dit wiel alle ritmes van het bestaan vertegenwoordigt. Met deze energie gaan we werken om geluk en overvloed mogelijk te maken.

 • Door te verstillen en te mediteren keer je naar binnen en stel je je open voor de verbinding met het Veld van Overvloed.
 • Praktische oefeningen zoals opstellingen, rituelen en creatieve opdrachten helpen je om oude pijn te helen en te vervangen door persoonlijke kracht.
 • Het wiel toont ons de invloeden die onze omgeving en geschiedenis op ons hebben en hoe we hier het best op kunnen meebewegen.
 • Je sluit aan bij de energie van de seizoenen (uitleg op de website) en bijbehorende krachtdieren.
 • We inspireren en versterken elkaar door kennis en wijsheid met elkaar te delen.
 • Je krijgt exclusief toegang tot online informatie en bijeenkomsten zoals volle maanmeditaties, lezingen over bewustwording en lichtkringen waarin we samen liefdevolle, helende energie naar de aarde en alles wat leeft kunnen sturen.

Je hebt alles al in je, je bent je er alleen nog niet van bewust.

Inhoud programma en uitleg levenswiel

Het wiel van de sjamanen vertegenwoordigt alle cycli van het bestaan. Van ontstaan (geboorte) tot verdwijnen uit fysieke vorm (de dood) en dan weer opnieuw ontstaan. Denk hierbij aan het ritme van dag en nacht, de maanfases, de seizoenen en in groter perspectief het verloop van een mensenleven. De seizoenen vormen het uitgangspunt voor het programma.

Bij ieder seizoen hoort een bepaalde energie waar we tijdens het programma bij aansluiten. Door middel van o.a. meditatie, opstellingen, rituelen en de hulp van de krachtdieren die bij de windrichting (Oost, zuid, west, noord) horen kun je oude patronen veranderen en nieuwe kracht toelaten.

Het Oosten (het gele vlak) van het wiel vertegenwoordigt het begin van alles zoals de opkomst van de zon, de lente en de geboorte en jeugd van een mens.
Tijdens het programma sluit je aan bij de energie van het Oosten door op onderzoek uit te gaan in je kindertijd en oude pijn te helen.

Wie was jij als kind, wat heb je te danken aan je ouders, waar ben je door je omgeving gestimuleerd of juist beperkt, welke rituelen neem je mee uit jouw gezin?

We kijken naar sluimerende verlangens en hoe die alsnog vorm zouden kunnen krijgen. Je maakt o.a. een collage om je verlangens vorm te geven en je manifestatiekracht te activeren.

Het Zuiden (het rode vlak) vertegenwoordigt het midden van de dag, als de zon op zijn hoogst is, de bloei van ons leven, de kracht van het lichaam, passie en het vieren van het leven.

Je sluit aan bij deze energie door te onderzoeken waar de doorstroming van je eigen levenskracht stagneert. Transformatie speelt een belangrijke rol, je gaat datgene wat je in de lente bent begonnen kracht bijzetten.

Je leert je chakra’s en hun bijbehorende eigenschappen en kwaliteiten kennen. Welke eigenschappen wil je versterken, van welke zou je wel iets minder in willen zetten? Je leert het nut van het Ego, je verdiept je in je overlevingsmechanismes en vindt uit hoe je die bewuster kan inzetten zodat ze je er kracht uit kan putten. Dit seizoen nodigt ook uit om te spelen. We spelen een transformatiespel om je transformatie een plek in de fysieke wereld te geven.

Het Westen (het zwarte vlak) vertegenwoordigt de avondschemering, de natuur keert naar binnen en verstilt, de periode tijdens en na de overgang, reflectie, bezinning en loslaten wat je niet meer kan gebruiken.

Je sluit aan bij de energie door te reflecteren op wat je tot nu toe hebt gedaan en bereikt, met welke zaken je verder wilt en wat je achter wilt laten. Een mooie periode om te luisteren naar de fluisteringen van de ziel en de intuïtie te versterken. Je zoekt contact met je spirituele begeleiders en we doen oefeningen om je vermogen tot helder waarnemen te vergroten.

Het Noorden (het witte vlak) vertegenwoordigt de nacht, de periode waarin alles stil lijkt te staan, waar onzichtbaar alles kracht aan het verzamelen is om weer te kunnen beginnen, de periode tussen de levens in.

In deze energie bevinden zich degenen die niet meer op aarde zijn. Onze voorouders van wie we veel te leren hebben zijn hier het dichtst bij ons. Tijdens dit deel van het programma werken we met voorwerpen en foto’s om contact te maken met overledenen en hun wijze raad te vragen. In deze periode verwelkomen we het licht terug, natuurlijk besteden we hier ook volop aandacht aan.

Datums: 

De datums voor de zaterdaggroep zijn:
6 maart, 5 juni, 4 sept, 4 dec 2021 (9.30-16.30)
27 maart, 1 mei, 3 juli, 7 aug, 2 okt, 6 nov 2021. 8 jan en 5 feb 2022 (9.30-13.30u)
Investering in jezelf: 
€69,95 p/m. Wie het hele jaar ineens betaalt of lid is van de GRS krijgt korting en betaalt slechts €795,-
Op dit programma zijn de algemene voorwaarden van toepassing (zie ‘praktische informatie’)

Aanmelden? schrijf je in via het formulier hieronder

Volle Maan meditaties (online)

De maan heeft meer invloed op ons en ons leven dan we denken. Door tijdens meditatie af te stemmen op de volle maan kun je gebruik maken van haar manifestatiekracht. Tijdens de meditatie spreek je een intentie uit, wat wil je loslaten en wat wil je graag bereiken in de komende maand. 

Datum: 21 september 2021 van 20.00-20.30 uur
De meditatie vindt plaats via Zoom en meedoen kost €7,50,-. Deelnemers aan het jaarprogramma en leden van de GRS doen gratis mee. Na aanmelding ontvang je per mail een link om deel te kunnen nemen. 

Aanmelden? schrijf je in via het formulier hieronder

Reiki cursussen

Reiki 1, 2 en 3 cursus. Alle reiki cursussen bestaan uit 1 hele dag en een vervolgdagdeel. 

Reiki is energie die helpt om het zelfhelend vermogen van onszelf en anderen te vergroten. Ieder mens wordt met de kracht van deze energie geboren maar de meeste mensen raken het vermogen om deze energie te gebruiken gedurende de eerste levensjaren kwijt. Tijdens deze cursus word je weer afgestemd op die helende energie. Cursussen bestaan uit een deel theorie en een deel praktische informatie. We oefenen vooral veel zodat je na de cursus direct met je nieuwe kennis en vaardigheden aan het werk kan.

Reiki wordt onderverdeeld in 3 graden, elk met een eigen kracht. Reiki 1 heelt vooral lichamelijk, Reiki 2 werkt vooral op emoties en je leert helen op afstand. Reiki 3 werkt op zielsniveau waarbij grote spirituele ontwikkeling plaats kan vinden.

Tijdens de cursus Reiki 1:

 • Ontvang je een inwijding waardoor je wordt afgestemd op de helende Reiki energie.
 • Leer je wat Reiki is en wat het voor je kan doen.
 • Leer je hoe je met Reiki kunt werken om een proces van heling en innerlijke groei op gang te brengen, zowel bij jezelf als bij anderen.
 • Oefenen we met de handposities die je kunt gebruiken om de energie zo goed mogelijk te laten stromen. Je geeft en ontvangt dus veel weldadige, ontspannende energie tijdens de cursus. De inwijding vindt op de eerste ochtend plaats, daarna ga je vooral met je nieuw verworven kracht aan de slag. We oefenen veel met de handposities die je geleerd krijgt zodat je snel vertrouwd raakt met de werking van de energie. 

Cursusdata:
20 november 2021             van 10.00- 16.00 uur
11 december  2021              van 10.00 – 13.00 uur

Tijdens de cursus Reiki 2:

 • Ontvang je een inwijding waardoor je Reiki energie 4 maal sterker wordt.
 • Leer je anderen op afstand behandelen.
 • Leer je ruimtes, edelstenen, voedsel, water etc. reinigen en opladen.
 • Leer je hoe je verleden en toekomst kunt behandelen.


Cursusdata:
18 september 2021 van     10.00-16.00u
9 oktober       2021 van     10.00-13.00u

Tijdens de cursus Reiki 3:

 • Ontvang je een inwijding waardoor je Reiki energie opnieuw 4 maal sterker wordt. 
 • Leer je tot diep in de kern te helen.
 • Ontvang je het vierde Reiki symbool.
 • Vergroot je je bewustzijn en versterk je je intuïtie.
 • Maak je de stap naar worden wie je werkelijk bent.


Cursusdata:
Nog te bepalen

Aanmelden kan via het contactformulier of je stuurt een whatsapp bericht naar 06-51279418

Aan het einde van de eerste dag van elke cursus ontvang je een certificaat en een cursusboekje. Tijdens het vervolgdagdeel verdiep je je kennis en vaardigheden en deel je je ervaringen met je medecursisten. De prijs van dit prachtige cadeau aan jezelf (of iemand anders):

€175,- inclusief certificaat, cursusmateriaal, thee en een versnapering voor Reiki 1.
€195,- inclusief certificaat, cursusmateriaal, thee en een versnapering voor Reiki 2.
€225,- inclusief certificaat, cursusmateriaal, thee en een versnapering voor Reiki 3. 

Aanmelden? schrijf je in via het formulier hieronder

Workshop Zielscollage maken

In deze workshop keer je naar binnen, waar de stem van je ziel op je wacht. Met speciale kaarten en mooie afbeeldingen maak je intuïtief een collage die de boodschap van je ziel zichtbaar maakt.
We starten met een meditatie om contact met de ziel te maken, daarna maak je je eigen collage die je na afloop uiteraard mee naar huis neemt. Aan het einde kun je nabespreken wat je ziel je wilde vertellen.

Datum: 
13 april 2022 (VOL)
25 mei 2022

Kosten: €45,- *, inclusief materialen, koffie, thee en iets lekkers.

Aanmelden? schrijf je in via het formulier hieronder

Alle cursussen vinden plaats bij de GRS (Kometensingel 211, Amsterdam), tenzij anders vermeld.

Wil je meedoen? Aanmelden kan via het contactformulier of een bericht naar 06-51279418

Heb je nog vragen? Mail of app me gerust.

Je bent van harte welkom, ik kijk ernaar uit om je te begroeten!

Turning Point holistische coaching en -therapie