Trainingen & Workshops

jaartraining Heal jezelf

Het verhaal kun je niet meer veranderen, jouw reactie erop wel.

Ooit was je een hulpeloos wezentje, die maar 1 manier had om te reageren op onveiligheid. Je kon niet vechten of vluchten als je je niet veilig voelde, je kon alleen je adem inhouden en verkrampen om aan te kunnen wat er op je afkwam.

Met je geest uit je lichaam gaan (dissociëren) om pijn en emoties niet te moeten voelen. Dat was toen een heel goed mechanisme, maar eenmaal volwassen keert dit mechanisme zich tegen je en kan allerlei lichamelijke en mentale klachten veroorzaken.

Wat je hebt aangeleerd, kun je ook weer afleren

Aan welke verlangens en behoeftes van jou is in het verleden niet voldaan en wat merk je daar in je huidige leven van? Welke niet-helpende patronen heb je ontwikkeld doordat je niet geleerd hebt van jezelf te houden?

Tijdens deze training gaan we op zoek naar de diepere lagen in jou om de verbinding tussen jou en je beschadigde kind te herstellen. Je mag je gaan herinneren dat het beeld dat je door omstandigheden van jezelf hebt gevormd geen waarheid is, dat jij in het hier en nu in staat bent om jezelf te healen.

Familie-opstellingen

 • Je hebt een ziekte of aandoening en wil graag weten wat je lichaam je probeert te vertellen.
 • Je staat voor een belangrijke keuze maar je komt er niet toe om een knoop door te hakken.
 • Je werkt in een team maar de verhoudingen liggen niet zoals je graag zou willen.
 • Je zou graag daadkrachtiger zijn.
 • Je bent soms angstig en wilt weten wat je eraan kunt doen.
 • Je kinderen kunnen zich niet goed aanpassen aan de eisen van de huidige maatschappij en worden als ‘lastig’ of ‘onaangepast’ bestempeld, je wilt ze graag zo goed mogelijk begeleiden maar het valt niet mee om te begrijpen wat er precies nodig is.
 • Huisdieren hebben een plek in het gezin, als je huisdier ongewenst gedrag vertoont kan dit te maken hebben met je eigen actuele situatie.

Tijdens een opstelling kun je onderzoeken waar en waarom ongewenste patronen zijn ontstaan of wat je tegenhoudt om er iets aan te doen. Als je dit weet kun je er ook iets aan veranderen.

Reiki groepscursus

Reiki 1, 2 en 3 cursus. Alle reiki cursussen bestaan uit 1 hele dag en een vervolgdagdeel. 

Reiki is energie die helpt om het zelfhelend vermogen van onszelf en anderen te vergroten. Ieder mens wordt met de kracht van deze energie geboren maar de meeste mensen raken het vermogen om deze energie te gebruiken gedurende de eerste levensjaren kwijt. Tijdens deze cursus word je weer afgestemd op die helende energie. Cursussen bestaan uit een deel theorie en een deel praktische informatie. We oefenen vooral veel zodat je na de cursus direct met je nieuwe kennis en vaardigheden aan het werk kan.

Alle bovenstaande cursussen vinden plaats bij de GRS (Kometensingel 211, Amsterdam), tenzij anders vermeld.

Individueel

Trauma- en stressrelease

Niet alleen bijzonder ingrijpende gebeurtenissen, ook kleine ervaringen kunnen ertoe leiden dat zich spanning vastzet in je lichaam. Als je daar later klachten van ondervindt spreken we van trauma. Een trauma kan zowel lichamelijk als emotioneel zijn.

Trauma leidt tot allerlei spanningsklachten die blijven terugkomen zolang het trauma niet is losgelaten uit het lichaam.

Denk hierbij o.a. aan:

 • Angstgevoelens
 • Depressie
 • Nek- en rugklachten
 • Hartkloppingen
 • Buikpijn/darmklachten


De oorzaak van de klachten die je ervaart ligt in je lichaam. De enige manier om er echt op het diepste niveau vanaf te komen is dan ook door het lichaam de vecht/vluchtbeweging alsnog af te laten maken. Dit is precies wat je tijdens een trauma/stressrelease sessie gaat doen.

Wil je meer weten over de aanpak tijdens een sessie en hoe dit jou zou kunnen helpen? klik dan op onderstaande button.

Rebirthing

Tijdens een rebirthing neem ik je mee op een helende reis in je onderbewustzijn. Daar ligt al jouw persoonlijke informatie opgeslagen.

Je reis begint bij het moment dat je ouders elkaar ontmoetten; hoe stonden zij toen in het leven en wat voelden ze tijdens die eerste ontmoeting voor elkaar?

Vervolgens beleef je je ontstaan tijdens de conceptie, voel je hoe je groeide in de buik van je moeder en ervaar je wat je geboorte met je heeft gedaan.

Tijdens de hele sessie ben je in een trance waardoor je alles als een toeschouwer herbeleeft.
Door de herbeleving kunnen oude pijnen geheeld worden zonder dat je de oude pijn en emoties opnieuw hoeft door te maken.

Achteraf kun je je hele reis herinneren.

Een rebirthing kan helpen om onbewuste, onverwerkte trauma’s van jezelf en van generaties voor jou aan het licht te brengen en te healen. Iedere lichamelijke en emotionele klacht is geschikt om te onderzoeken met behulp van een rebirthing sessie.

Ben je benieuwd of rebirthing iets voor jou kan doen? Neem vrijblijvend contact met me op om hier meer duidelijkheid over te krijgen.

Prijs: € 85,- voor het eerste uur, Daarna €21,50 per kwartier of deel daarvan

Geef je nu op voor een Rebirthing sessie:

Reiki-healing

Soms voel je je uitgeput en heb je behoefte aan ontspanning en nieuwe energie.
Dan is een uitgebreid consult helemaal niet nodig maar heb je voldoende aan een healing met Reiki-energie.
In dat geval zorg ik ervoor dat je ontvangen wordt met rustgevende muziek, de kaarsjes branden en de praktijk geurt naar een heerlijk ontspannende olie.

Jij hoeft alleen maar te liggen en te relaxen terwijl er healing plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied.
Na afloop voel je je krachtig en kun je alles wat er op je afkomt weer beter aan.

Een Reiki-healing duurt ongeveer 30 minuten.

Prijs: € 59,-

Geef je nu op voor een Reiki behandeling

Privé-OPstelling

Wil je graag een familie-opstelling, maar niet met een groep mensen, dan is een privé-opstelling iets voor jou.

In mijn praktijk vertegenwoordig ik iedereen in de opstelling met behulp van gekleurde matjes.
Jij legt de matjes zodanig neer dat ik kan voelen wat er bij diegene speelt, ik ga afwisselend op de matjes staan en net als bij de opstellingen met een groep zie jij voor je ogen je eigen verhaal ontstaan.
Op deze manier krijg je veel informatie die anders bedekt blijft.

Door tijdens de opstelling zichtbaar te maken welke patronen er onbewust spelen èn, waar mogelijk, de energiestroom te herstellen kan er meer liefde en zachtheid ontstaan in de situatie.

Prijs: € 85,- p/u

Daarna €21,50 per kwartier of een deel daarvan.

Geef je nu op voor een privé-opstelling

Holistisch consult

Vanuit mijn holistische expertise kijk ik naar het gehele plaatje waar jij uit bestaat. Je bent namelijk zoveel meer dan je lichaam, je gedachten en je emoties. Je bent een Ziel met een lichaam, een energie die al oneindig lang bestaat en die nog oneindig lang zal voortbestaan.

Ik zie op welke plaatsen de energie niet goed stroomt en hoe de verbinding tussen het fysiek- en de energetische lichamen, de geest, emoties en Ziel wordt verbroken. Als je bij mij komt ben je daartoe gedreven door die delen van jou die geheeld willen worden, je blokkades die klaar zijn om opgeheven te worden. Vaak zijn deze blokkades opgeslagen in het onderbewustzijn waardoor ze niet met een goed gesprek te achterhalen zijn. Mijn methodes zijn er dan ook vooral op gericht om je in contact te brengen met je onderbewustzijn.

Samen gaan we terug naar de oorsprong van de blokkades. Wanneer de oorsprong gezien wordt kan deze ook worden geheeld. Ik kijk steeds welke methode voor jou het meest passend is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Meditatie
 • Hypnose
 • Reiki  behandeling
 • Specialistische loslaatmethodes
 • Herschrijven van de geschiedenis
 • Familieopstellingen
 • Systemische rituelen
 • EMDR
 • Coaching
 • Uittesten van mineralen om aanwezige tekorten aan te vullen

Prijs: € 85,- voor het eerste uur
Daarna € 21,50 per kwartier of deel daarvan

Geef je nu op voor een holistisch consult

Lieve Petra, Het was echt een bijzondere ervaring om bij jou op bezoek te zijn. Bij binnenkomst  voelde het al gelijk warm en welkom. Het was fijn om eerst rustig kennis te maken, voordat we de kaarten op tafel legde. Ik had nog niet eerder iets met Tarot gedaan, maar de manier waarop jij werkt, vond ik erg prettig: open en natuurlijk; met ruimte voor gesprek, ontlading en luchtigheid. Het voelde persoonlijk en als mijn verhaal. Geen standaard riedeltje. De legging heeft me kracht en bevestiging gegeven, in wat ik diep van binnen eigenlijk al wist. Dankjewel. Liefs, Sanne

Zij is een fantastische coach/gids en hielp me gevoelens en gedachten onder woorden te brengen die ik zelf niet kon duiden. Ze heeft me weer leren vertrouwen op mijzelf en mijn intuïtie. Ik ben haar enorm dankbaar, boven alles voor haar les om vanuit zelfliefde en vergeving weer mijn pad te gaan volgen.

Alle 1 op 1  vinden plaats bij de GRS (Kometensingel 211, Amsterdam), tenzij anders vermeld.