Petra ter Weeme

Medicijnkracht

Medicijnkracht

In 4 maandelijkse bijeenkomsten maak je kennis met het levenswiel (ook medicijnwiel genoemd) dat sjamanen gebruiken. Dit wiel vertegenwoordigt alle ritmes van het bestaan. Meer uitleg over dit wiel vind je onderstaand, bij de uitleg van de jaartraining. Deze cursus vormt een basis om kennis te maken met de krachten van de seizoenen. Tijdens deze training werk je aan een thema waarin je vastloopt in je leven, de blokkade. Dat we met een wiel werken zegt het al, met behulp van het wiel ga je de blokkade in beweging brengen. In principe zijn alle thema’s geschikt om mee te werken, enkele voorbeelden zijn:

 • onverwerkte rouw
 • gezondheid
 • familie
 • werk
 • relaties

Wat kun je verwachten?

 • Door te verstillen en te mediteren maak je op diep onbewust niveau contact met je thema.
 • Praktische oefeningen, opstellingen en rituelen brengen inzicht en beweging in je thema.
 • We werken met krachtdieren en je maakt een trancereis om je eigen totemdier te ontmoeten.
 • Je maakt een zielscollage en een medicijnbuideltje.
 • Je krijgt toegang tot een online community waarin interessante en relevante informatie wordt gedeeld.

Datums: 22 oktober, 19 november en 17 december 2021 en 14 januari 2022 van 9.30 – 15.30 uur. Bij voldoende interesse wordt er ook een zaterdaggroep gestart.

Investering in jezelf: 
€74,95 p/m. Wie het hele jaar ineens betaalt of lid is van de GRS krijgt korting en betaalt slechts €279,-
Heb je een kortingscode dan kun je die bij aanmelding toevoegen, hiermee krijg je nog eens €10,- korting extra

Op dit programma zijn de algemene voorwaarden van toepassing (zie ‘praktische informatie’)

 

‘Vind je innerlijke kracht’

Ben je er klaar voor om magie in je leven te brengen en te ondervinden dat jij zelf overvloed kan manifesteren? Mooi, want dat is precies wat we gaan doen!

Bewustwording opent de weg naar innerlijke kracht. Deze kracht leidt naar geluk en overvloed.

Onlangs werd ik me ervan bewust dat ik de schepper van mijn eigen werkelijkheid ben en dat ik overvloed naar me toe kan trekken. Pure magie! Deze bewustwording gun ik jou ook en daarom heb ik een programma samengesteld waarin ik jou de weg wijs naar je eigen innerlijke kracht.

In 12 maandelijkse bijeenkomsten (4 hele en 8 halve dagen) deel ik mijn kennis en wijsheid met jou en de andere leden van de groep. Ik doe dit met behulp van het levenswiel dat sjamanen gebruiken, omdat dit wiel alle ritmes van het bestaan vertegenwoordigt. Met deze energie gaan we werken om geluk en overvloed mogelijk te maken.

 • Door te verstillen en te mediteren keer je naar binnen en stel je je open voor de verbinding met het Veld van Overvloed.
 • Praktische oefeningen zoals opstellingen, rituelen en creatieve opdrachten helpen je om oude pijn te helen en te vervangen door persoonlijke kracht.
 • Het wiel toont ons de invloeden die onze omgeving en geschiedenis op ons hebben en hoe we hier het best op kunnen meebewegen.
 • Je sluit aan bij de energie van de seizoenen (uitleg op de website) en bijbehorende krachtdieren.
 • We inspireren en versterken elkaar door kennis en wijsheid met elkaar te delen.
 • Je krijgt exclusief toegang tot online informatie en bijeenkomsten zoals volle maanmeditaties, lezingen over bewustwording en lichtkringen waarin we samen liefdevolle, helende energie naar de aarde en alles wat leeft kunnen sturen.

 

Je hebt alles al in je, je bent je er alleen nog niet van bewust.

Inhoud programma en uitleg levenswiel

Het wiel van de sjamanen vertegenwoordigt alle cycli van het bestaan. Van ontstaan (geboorte) tot verdwijnen uit fysieke vorm (de dood) en dan weer opnieuw ontstaan. Denk hierbij aan het ritme van dag en nacht, de maanfases, de seizoenen en in groter perspectief het verloop van een mensenleven. De seizoenen vormen het uitgangspunt voor het programma.

Bij ieder seizoen hoort een bepaalde energie waar we tijdens het programma bij aansluiten. Door middel van o.a. meditatie, opstellingen, rituelen en de hulp van de krachtdieren die bij de windrichting (Oost, zuid, west, noord) horen kun je oude patronen veranderen en nieuwe kracht toelaten.

Het Oosten (het gele vlak) van het wiel vertegenwoordigt het begin van alles zoals de opkomst van de zon, de lente en de geboorte en jeugd van een mens.
Tijdens het programma sluit je aan bij de energie van het Oosten door op onderzoek uit te gaan in je kindertijd en oude pijn te helen.

Wie was jij als kind, wat heb je te danken aan je ouders, waar ben je door je omgeving gestimuleerd of juist beperkt, welke rituelen neem je mee uit jouw gezin?

We kijken naar sluimerende verlangens en hoe die alsnog vorm zouden kunnen krijgen. Je maakt o.a. een collage om je verlangens vorm te geven en je manifestatiekracht te activeren.

Het Zuiden (het rode vlak) vertegenwoordigt het midden van de dag, als de zon op zijn hoogst is, de bloei van ons leven, de kracht van het lichaam, passie en het vieren van het leven.

Je sluit aan bij deze energie door te onderzoeken waar de doorstroming van je eigen levenskracht stagneert. Transformatie speelt een belangrijke rol, je gaat datgene wat je in de lente bent begonnen kracht bijzetten.

Je leert je chakra’s en hun bijbehorende eigenschappen en kwaliteiten kennen. Welke eigenschappen wil je versterken, van welke zou je wel iets minder in willen zetten? Je leert het nut van het Ego, je verdiept je in je overlevingsmechanismes en vindt uit hoe je die bewuster kan inzetten zodat je er kracht uit kan putten. Dit seizoen nodigt ook uit om te spelen. We spelen een transformatiespel om je transformatie een plek in de fysieke wereld te geven.

Het Westen (het zwarte vlak) vertegenwoordigt de avondschemering, de natuur keert naar binnen en verstilt, de periode tijdens en na de overgang, reflectie, bezinning en loslaten wat je niet meer kan gebruiken.

Je sluit aan bij de energie door te reflecteren op wat je tot nu toe hebt gedaan en bereikt, met welke zaken je verder wilt en wat je achter wilt laten. Een mooie periode om te luisteren naar de fluisteringen van de ziel en de intuïtie te versterken. Je zoekt contact met je spirituele begeleiders en we doen oefeningen om je vermogen tot helder waarnemen te vergroten.

Het Noorden (het witte vlak) vertegenwoordigt de nacht, de periode waarin alles stil lijkt te staan, waar onzichtbaar alles kracht aan het verzamelen is om weer te kunnen beginnen, de periode tussen de levens in.

In deze energie bevinden zich degenen die niet meer op aarde zijn. Onze voorouders van wie we veel te leren hebben zijn hier het dichtst bij ons. Tijdens dit deel van het programma werken we met voorwerpen en foto’s om contact te maken met overledenen en hun wijze raad te vragen. In deze periode verwelkomen we het licht terug, natuurlijk besteden we hier ook volop aandacht aan.

Datums:

De datums voor de zaterdaggroep zijn:
6 maart, 5 juni, 4 sept, 4 dec 2021 (9.30-16.30 uur) 
27 maart, 1 mei, 3 juli, 7 aug, 2 okt, 6 nov 2021. 8 jan en 5 feb 2022 (9.30-13.00 uur)
 
De datums voor de vrijdaggroep zijn:
10 sept, 10 dec 2021, 4 mrt, 3 juni 2022 (9.30-16.30 uur)
8 okt, 12 nov 2021, 14 jan, 11 feb, 1 apr, 6 mei, 1 juli, 5 aug 2022 (9.30u-13.30 uur) 
 
Investering in jezelf:
€69,95 p/m. Wie het hele jaar ineens betaalt of lid is van de GRS krijgt korting en betaalt slechts €795,-
Op deze training zijn de algemene voorwaarden van toepassing (zie https://petraterweeme.nl/praktische-informatie/

Aanmelden? schrijf je in via het formulier hieronder